Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TALPREFLEXOLÓGIA

A reflexológia kínai eredetű, közel 5000 éves gyógymód. A reflexológia az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható reflexpontokra gyakorolt nyomás tudományos technikája. A talp idegellátása rendkívül gazdag. Több mint 70000 idegvégződés található rajta, így különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljük.

A talp masszírozásával (reflexek kiváltásával) rendkívül gazdag érzőideg ellátásuk révén a test különböző belső szerveire, mirigyeire, a központi idegrendszerre lehet hatást gyakorolni. Célja, hogy támogassuk, erősítsük a szervezet saját gyógyító erőit. A reflexpontokra gyakorolt nyomás felszabadítja a testben lévő meridiánokon (energiapályákon) végigfutó életenergiát.

Hatására természetes módon felgyorsul az anyagcsere, fokozódik a vér-, és  nyirokkeringés. A szervezetet arra ösztönzi, hogy szabaduljon meg a működését akadályozó méreg- illetve salakanyagoktól. Segítve ezzel az optimálisabb működést, és az egészséges állapot elérését, megtartását.